Houtzagerij Hengeveld

Wij zijn

Sinds 1991

Door de toenemende vraag naar op maat gezaagd, kwalitatief hoogwaardig hout heeft Hengeveld het verzagen van bomen tot kerntaak gemaakt. De eerste plank is gezaagd op 3 mei 1991 als startsein van de bomenzagerij. Oprichter Han Hengeveld is sinds 2017 met pensioen. Na de jarenlange inzet en toewijding van junior en senior droeg senior uiteindelijk ook de laatste praktische zaken over aan junior Louis Hengeveld. (eigenaar sinds 2011).

En verder…

Sinds 2015 beschikt de zagerij over een eigen droogkamer en schaverij waardoor er een hoogwaardig eindproduct afgeleverd kan worden. Buiten groothandels weten nu ook aannemers ons goed te vinden. We zijn aan het onderzoeken of er potentieel is bij architecten en klassieke scheepsbouw. Onze kracht zit in het robuuste, zwaardere houtwerk en dat willen we graag verspreiden. Door onze sterktesorteringen kunnen we geclassificeerd hout leveren. UIteraard ook duurzaam, meerdere houtsoorten leveren wij onder de PEFC/ FSC-voorwaarden.

Houten vloeren bij Houtzagerij Hengeveld

Een mooie vloer is het fundament van de inrichting van een woning. Een houten vloer, leeft, geeft sfeer en creëert, als natuurproduct,  een fijne woonomgeving. Het hout komt rechtstreeks van de houtzagerij, zo weet u waar uw hout vandaan komt Wij leveren verschillende hoogwaardige  houtsoorten onder de verantwoorde FSC of PEFC voorwaarden. In onze showroom kunt u kiezen uit vele verschillende soorten houten vloeren, zoals bijvoorbeeld Eiken of Douglas. Wij leveren de vloer in de door uw gewenste afmeting én kleur! Door aanschaf bij Hengeveld bent u gegarandeerd van maatwerk en professioneel advies over uw houten vloer rechtstreeks uit onze zagerij. Wilt u uw huis verbouwen of bent u op zoek naar een houten vloer voor uw woning? We informeren u graag over de mogelijkheden.

Houtzagerij Hengeveld

Certificering

Houtzagerij Hengeveld levert hout met de keurmerken FSC en/of PEFC. Als u gecertificeerd hout koopt, koopt u duurzaam hout. U weet dat wij het belangrijk vinden dat het kappen op een duurzame en verantwoorde wijze gebeurt. Door dit hout te kopen, draagt u direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier….wereldwijd.

Ontmoet ons team

De mensen van de Houtzagerij

Louis Hengeveld

Loopt al van kleins af aan mee op het bedrijf en is letterlijk opgegroeid tussen hout. De kennis van zijn vader heeft hij in de jaren, op de werkvloer, over mogen nemen. Zelf komt hij van de LTS dus een technisch achtergrond ondersteunt hem in de dagelijkse werkzaamheden. De meeste storingen lost hij samen op met zijn technisch medewerker. Louis gaat geen uitdaging uit de weg want er zijn ook zware tijden geweest voor de zagerij. Deze heeft hij om weten te buigen naar uitdagingen en zo heeft hij in 2015 zijn eigen droogkamer en schaverij gerealiseerd. Louis is een echte mensenvriend en helpt waar kan. Soms kan hem in de weg staan, maar wie Louis kent, kent ook zijn allerbeste intenties. Inmiddels heeft hij een team om zich heen gecreëerd om hem te ondersteunen, elkaar aan te vullen en vooral plezier te hebben samen! Want als je doet wat je leuk vindt ben je nooit aan het werk!