WAAROM Persoonlijk
Duurzaam
Veelzijdig
Hengeveld

Een beetje historie:

 

Sinds 1991

Door de toenemende vraag naar op maat gezaagd, kwalitatief hoogwaardig hout heeft Hengeveld het verzagen van bomen tot kerntaak gemaakt. De eerste plank is gezaagd op 3 mei 1991 als startsein van de bomenzagerij. Oprichter Han Hengeveld is sinds 2017 met pensioen. Na de jarenlange inzet en toewijding van junior en senior droeg senior uiteindelijk ook de laatste praktische zaken over aan junior Louis Hengeveld. (eigenaar sinds 2011).

En verder…

Sinds 2015 beschikt de zagerij over een eigen droogkamer en schaverij waardoor er een hoogwaardig eindproduct afgeleverd kan worden. Buiten groothandels weten nu ook aannemers ons goed te vinden. We zijn aan het onderzoeken of er potentieel is bij architecten en klassieke scheepsbouw. Onze kracht zit in het robuuste, zwaardere houtwerk en dat willen we graag verspreiden. Door onze sterktesorteringen kunnen we geclassificeerd hout leveren. UIteraard ook duurzaam, meerdere houtsoorten leveren wij onder de PEFC/ FSC-voorwaarden.

Houtzagerij Hengeveld

Certificering

Houtzagerij Hengeveld levert hout met de keurmerken FSC en/of PEFC. Als u gecertificeerd hout koopt, koopt u duurzaam hout. U weet dat wij het belangrijk vinden dat het kappen op een duurzame en verantwoorde wijze gebeurt. Door dit hout te kopen, draagt u direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier….wereldwijd.

Even voorstellen:

Louis Hengeveld

Loopt al van kleins af aan mee op het bedrijf en is letterlijk opgegroeid tussen hout. De kennis van zijn vader heeft hij in de jaren, op de werkvloer, over mogen nemen. Zelf komt hij van de LTS dus een technisch achtergrond ondersteunt hem in de dagelijkse werkzaamheden. De meeste storingen lost hij samen op met zijn technisch medewerker. Louis gaat geen uitdaging uit de weg want er zijn ook zware tijden geweest voor de zagerij. Deze heeft hij om weten te buigen naar uitdagingen en zo heeft hij in 2015 zijn eigen droogkamer en schaverij gerealiseerd. Louis is een echte mensenvriend en helpt waar kan. Soms kan hem in de weg staan, maar wie Louis kent, kent ook zijn allerbeste intenties. Inmiddels heeft hij een team om zich heen gecreëerd om hem te ondersteunen, elkaar aan te vullen en vooral plezier te hebben samen! Want als je doet wat je leuk vindt ben je nooit aan het werk!